Nieuws van De Putter

Beste klanten en lezers van de website,

September 2021

Vandaag weer even een update van het reilen en zeilen in De Putter….

Sinds zaterdag 25 september mag iedereen weer op ons terras komen koffiedrinken, ongeacht het aantal mensen. U hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden. We vragen u wel om deze afstand nog steeds aan te houden in het contact met onze cliënten. Ze komen de bestelling bij u opnemen en brengen het tot op uw tafel, maar serveren het verder niet uit.

Ook de koffiehoek is weer open. I.v.m onze cliënten hanteren wij hier nog wel de 1,5 meter afstand. Er kunnen max. 10 personen tegelijk koffie komen drinken. Wilt u zeker zijn van een plaats dan is reserveren mogelijk.

Allen van harte welkom!


Het is al weer een poosje geleden dat we iets hebben vermeld op deze pagina. We willen dus nu iets schrijven over het reilen en zeilen in De Putter op dit moment…..

De cliënten zijn gelukkig allemaal nog aan het werk. Alle regels m.b.t. de corona maatregelen hebben best impact op de cliënten. Het is allemaal vreemd….zo’n mondkapje op, vaak handen wassen, niet dichtbij anderen mogen komen….maar zo zachtjesaan raken wij en ook zij er wat aan gewend.

Onze koffiehoek is gesloten. Dit betekent dat we minder te bakken hebben. Gelukkig waren er steeds klanten die een appeltaart bestelden.

Nu is de decembermaand aangebroken en dan komt de drukte van de kerstpakketten. De cliënten vinden het heel fijn om deze te mogen maken.

Tijdens de maand december kunnen we geen appeltaart en cake voor u bakken. We hopen hiervoor in het nieuwe jaar weer voor u klaar te staan.

Vanaf 1 december is het mondkapje verplicht bij een bezoek aan De Putter!!

We hopen dat u zo weer een beetje op de hoogte bent …….

Graag tot ziens in De Putter!

Nieuwsbrief 20-07-2020:


Beste klant/lezers,

We willen proberen om regelmatig een update te plaatsen. Dit omdat we nieuws kunnen melden maar ook uit een vorm van samenbinding.

Wat missen we onze cliënten! Natuurlijk omdat ze samen zoveel werk verzetten, maar bovenal om hun persoon zelf! U mist hen vast ook. Vindt u het leuk om hen een kaartje te sturen? In verband met de privacy kunnen we geen adressen doorgeven maar geeft u ze gerust af in de Putter en dan zorgen wij wel voor de bezorging.

U heeft gemerkt dat ook wij de ingestelde maatregels zoveel mogelijk opvolgen. Het is in zo’n relatief kleine winkel, met daarin 3 gangpaden, erg moeilijk de voorgeschreven 1,5 meter afstand te handhaven. Daarom hebben wij ingesteld dat maar 3 klanten tegelijk de winkel in kunnen. Én dat een kar verplicht is. Waarom? Eenvoudig omdat we precies 3 karren hebben. Zijn die weg dan moet de volgende klant buiten even wachten. Én omdat die kar tussen u en de andere klant meteen bijdraagt aan de afstand. Ook zijn handschoentjes verplicht.

Verder is het de bedoeling dat de gezelligheidspraatjes, waar we allemaal behoefte aan hebben op z’n tijd, naar buiten worden verplaatst. We willen alles doen wat in ons vermogen ligt om besmetting te voorkomen. Zodat, indien er een besmetting in Oostdijk plaats zou vinden, niet gezegd kan worden dat wij de regels maar aan onze laars lapten. We moeten ons een soort van indekken. Als we met ons allen ons best doen hoeven we elkaar niets te verwijten.

We hopen op uw begrip! En ja, met al die regels ís het minder gezellig om naar de Putter, of welke winkel dan ook, te gaan. Dat vinden wij ook! Hopelijk komt dat weer.

Verder moet u weten dat sommige producten erg moeilijk te krijgen zijn. bv conserven, toiletpapier en handzeep. We bestellen steeds bij de Coop maar we krijgen alleen wat zij kunnen missen.

Voor oudere mensen is het veiliger om thuis te blijven. Belt u de boodschappen door en we zetten het bij u thuis af. Dit geldt eveneens voor mensen met zieken thuis of als het moeilijk is ivm de kinderen die thuis zijn.

U kunt gerust uw groenten of zuivel bestellen als u dat fijn vindt. Voor ons is dat ook wel erg makkelijk. We hebben graag genoeg maar derving is erg jammer. Besteltijden zijn als volgt;

Maandagochtend uiterlijk 08.00 uur doorgeven voor levering op dinsdagmiddag

Donderdagochtend uiterlijk 08.00 uur doorgeven voor levering op vrijdagmiddag.

Brood kunt u dinsdagochtend en donderdagochtend vóór 11.00 bestellen voor het leveren op woensdag en vrijdag.

Vlees kunt u via de site van Mieras bestellen voor leveren op dinsdag en vrijdagochtend. Is dit niet mogelijk voor u dan kan het via ons. Graag dan maandag of donderdag vóór 11.00 doorgeven.

Graag tot ziens!


De Putter is uitgebreid! Met dank aan een groep handige dorpsgenoten zijn we een speelhuis voor jonge kinderen rijker.
Van het voorjaar zult u hopelijk weer op het terras een kop koffie en meer gebruiken in alle rust en dan met een schuin oog op de kinderen kunnen letten. Vooral dat laatste willen we zeker aan u vragen.
Het is een duurzaam en stevig huis van Robinia hout. Het glijbaantje van RVS via Burg. De ondergrond met voldoende valdemping, kortom dat zit allemaal wel goed. Daar zijn wij verantwoordelijk voor.
De speelplek aan de Ommegank heeft met name speeltoestellen voor oudere kinderen.
Voor die leeftijdsgroep is ons speelhuis dan ook niet gemaakt.

We hopen dat er zo in ons dorp iets toegevoegd is waar we met elkaar nog lang van gebruik kunnen maken.
Vast hebben veel van jullie het al gezien: een speelhuis bij De Putter.
En het is gemaakt door een groep handige vaders die natuurlijk ook graag willen dat we er goed voor zorgen.

Bestuur en medewerkers De Putter

Met dank aan de sponsors: Oranjefonds, Burg Machinefabriek en H2 groen


Geplaatst: 25-08-2018


Bezoek Burgemeester

Op 21 december bracht burgmeester , mevrouw José van Egmond een bezoek aan de Putter . Het was informatief en bijzonder gezellig .Tijdens de koffiepauze was er veel tijd voor onze cliënt – medewerkers , die van alles konden vragen . Vooral Jolanda zat op de praatstoel . Die wilde het naadje van de kous weten over ontwikkelingen in Kruinigen en Yerseke. Volgens de burgemeester kon zij zo de politiek in !

Geplaatst: 21-12-2017


Reimerswol bij De Putter!

Op 7 juni waren de breidames van Reimerswol te gast, namens de gemeente kon ‘De Putter’ hen verwennen met koffie, thee appelgebak en een attentie tot slot. Tussendoor werd er hard gebreid en gezellig gepraat!

Reimerswol 1

Reimerswol 2

Geplaatst: 12-06-2017


Putternieuws – mei 2017

Klik hier om het pdf-bestand met nieuws te lezen.


Kijkje bij de nieuwe aanbouw

We pasten er niet meer in, niet achter het aanrecht en niet in de koffiehoek. Onze materialen en voorraad puilden uit.

Dat is nu voorbij! Dank zij weer een trouwe groep vrijwilligers is de aanbouw nu gereed.
Voor de cliënten, begeleiders en vaste groep vrijwilliger-taartbaksters is er nu een goed uitgeruste werkruimte.
Het nieuwe magazijn is overzichtelijk en ordelijk.
De oven – een mooi resultaat van de oliebollenactie- is al in gebruik. Er moesten nog wat randjes gekit in de ruimte, maar niemand kon meer wachten !

Wij eigenlijk ook niet om u een kijkje te gunnen.
Dat kan: van 13 tot en met 17 maart a.s. is iedereen welkom. We zullen zorgen voor voldoende koffie en thee, want die is gratis voor u. En de taart zal er zijn voor een feestelijk klein prijsje.
En voor de kinderen een verrassing.

Ook op 15 maart bent u welkom uiteraard! Dan wordt de aanbouw gebruikt als stembureau. U kunt zelf wel zien of de koffiehoek dan vol zit; daarna zijn er nog twee dagen. ( zonder stemhokjes, wel met zit-plek )

De winkel is niet verbouwd. Maar net als voorheen zorgt u, door daar producten te kopen, voor een zinvolle dagbesteding ten behoeve van onze cliënten. Daar bent u op de gebruikelijke tijden – na uw koffie – vanzelfsprekend welkom.

Nieuwe opslagruimte Nieuwe werkplek

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Geplaatst: 06-03-2017


Lunch verzorgd voor de gasten

Op 30 januari 2017 hadden we bezoek van ambtenaren van de Gemeente Borssele. Het bezoek vond plaats in het kader van een bredere oriëntatie die ochtend over sociale teams en het beleid van de gemeente Reimerswaal.

Cliënten hebben, samen met de medewerkers, de lunch verzorgd voor 15 gasten. Geen “poetsochtend” dit keer, maar ruimte voor een hartelijke ontmoeting en uitwisseling van ervaringen.

Lunch voor ambtenaren Gemeente Borssele1 Lunch voor ambtenaren Gemeente Borssele2 Lunch voor ambtenaren Gemeente Borssele3

Geplaatst: 31-01-2017